Köp eller hyr din hjärtstartare här

Hjärtstartare av högsta kvalitet

Hur fungerar en hjärtstartare?

Vi rekommenderar att ett inköp av en hjärtstartare medför en HLR utbildning eller demonstration för att alla ska känna sig säkra på hur den används. Skapa en hjärtsäker zon på er arbetsplats.

Med en hjärtstartare ökar chanserna att rädda en människa som drabbats av ett hjärtstopp signifikant.

Följande text kommer att gå igenom hur en hjärtstartare fungerar. När ett hjärtstopp inträffar är det bråttom, varje minut, varje sekund är oerhört viktig. Hjärtat slutar att pumpa runt det livsviktiga blodet i kroppen som bland annat transporterar syret. Utan denna cirkulation dör vi.

Med hjälp av hjärt-lungräddning även kallat HLR kan vi hålla igång cirkulationen på konstgjord väg men vi kan sällan starta hjärtat. För att starta hjärtat behövs det en hjärtstartare och en strömstöt från denna.

Hjärtstartaren kallas inom sjukvården för defibrillator och dess internationella namn är AED (Automated External Defibrillator).

Det finns flera olika modeller på den svenska marknaden men alla fungerar i stort sett likadant. En del startar när man tar bort locket och en del trycker man på en knapp för att de ska starta.

När hjärtstartaren väl är på kommer den att börja ge tydliga talade röstinstruktioner.

Några exempel:

Ta av kläderna från personens bröstkorg

Sätt fast elektroderna på patientens bröstkorg

Analyserar, rör ej patienten

Defibrillering (strömstöt) rekommenderad, tryck på den blinkande knappen nu

Defibrillering utförd, startasamtidigt väldigt säker. Den kan inte ge någon strömstöt om det absolut inte behövs. Det man ska tänka på är att inte röra patienten när man trycker på strömknappen.  HLR

Vi följer helt enkelt hjärtstartarens råd och gör exakt som den säger.

Hjärtstartaren är halvautomatisk och dett enda vi behöver göra är att starta den, klistra fast elektroderna, trycka på strömknappen. I vissa fall kan patienten vara hårig på bröstkorgen, det brukar därför följa med en rakhyvel så att vi kan raka bort håret där. Annars finns risken att elektrodernainte fäster ordentligt.

Hjärtstartaren är väldigt enkel att använda och samtidigt väldigt säker. Den kan inte ge någon strömstöt om det absolut inte behövs. Det man ska tänka på är att inte röra patienten när man trycker på strömknappen.

Vill du ha mer information angående hjärtstartare, fyll i så fall i kontaktformuläret nedan.


(Lämna tom)

 

Kampanjpriser!

16 maj 2013

Ta tillfället i akt och investera i en hjärtstartare till kampanjpris. Vi erbjuder just nu riktigt bra priser på Philips HeartStart HS1 och Saver One. Kontakta oss för mer information.


Alla hjärtans dag kampanj

5 feb 2013

Fram till den 14 februari är det kampanj på hjärtstartaren ZOLL AED+. Vi bjuder på 3 månaders hyra vid tecknande av 36 månaders hyresavtal. Ni betalar endast 379 kr månad i 33 månader istället för 36 månader.


Philips HeartStart HS1 julkampanj

27 nov 2012

Kontakta oss för mer information om hur ni kan fynda världens mest sålda hjärtstartare!


Hjärtstartare och D-HLR utbildning

28 okt 2012

Hyr eller köp en hjärtstartare och få en D-HLR utbildning till kampanjpris, kontakta oss för mer information. ##CONTACT-FORM##


Hjärtstartare

13 okt 2012

Vi är nu igång med vår nya sajt som vägleder dig i köpet av hjärtstartare. Vi beskriver hur en hjärtstartare fungerar, vilka modeller som vi tillhandahållder och fördelar respektive nackdelar med dem. Vill du veta mer om hjärtstartare som räddar liv, besök oss nu! Med Vänlig Hälsning Jonathan Adolfsson