Köp eller hyr din hjärtstartare här

Hjärtstartare av högsta kvalitet

Hjartstartare Utbildning

Vid införskaffande av en hjärtstartare är en hjärtstartare utbildning att rekommendera. Det finns inga lagar och regler om att man måste gå en utbildning men vi rekommenderar ändå att man känner till hur företagets hjärtstartare fungerar genom att gå en hjärtstartare utbildning.

Vid köp eller hyra av hjärtstartare kan ni även välja en hjärtstartare utbildning. Det finns tre olika alternativa utbildningar att välja mellan.

1. Demonstration, vi går tillsammans med er igenom hur hjärtstartaren fungerar och visar hur den används. Cirka 15 minuter. (Demon är endast tillgänglig inom stockholmsområdet.)

2. Vuxen-HLR med hjärtstartare, genomgående utbildning i hjärt-lungräddning även kallat HLR och hjärtstartare. Här får deltagarna lära sig en korrekt HLR teknik och hur man använder hjärtstartaren på ett säkert sätt. Denna utbildning tar cirka två timmar. Max 12 deltagare per grupp.

3. D-HLR utbildning, en utbildning som går mer in på djupet hur vi på bästa sätt använder hjärtstartaren. Även här ska deltagaren lära sig HLR tekniken. Utbildningen innefattar förberedelser i form av kursbok och ett e-test. Under utbildningen får deltagarna träna på olika scenarion med en verklig helkroppsdocka med en tränings hjärtstartare. Denna utbildning tar 3-4 timmar och är för max 6 deltagare per grupp.

Utbildning nummer 3, D-HLR utbildningen rekommenderas till de som kommer att vistas närmast hjärtstartaren. Den innefattar bland annat genomgång av hjärtstartaren, mycket praktisk träning där alla får träna på att vara ansvariga för hjärtstartaren vid ett plötsligt oväntat hjärtstopp och till sist scenarie träning i team för att stärka samarbetet och skapa beredskap genom simulering av hjärtstopp i verklighetstrogna miljöer.